Povećanje broja evidentiranih na birou

0

Na području opštine Pale u septembru je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske bilo 3.482 nezaposlenih osoba, što je za 34 osobe više nego u avgustu, rekao je Srni rukovodilac Filijale Istočno Sarajevo Zoran Brčkalo. Brčkalo je istakao da je na evidenciji nezaposlenih na području Pala najveći broj onih sa srednjom stručnom spremom – 1.252 lica.


Slijede kvalifikovani radnici – 1.124, nekvalifikovani – 444, sa visokom stručnom spremom – 422 lica, kao i četiri magistra.

Brškalo je rekao da se u septembru na evidenciju javilo 129 lica, od čega 45 njih prvi put, i 84 lica koja su već radila.

On je naglasio da se u septembru na biro javio jedan radnik koji je ostao bez posla zbog stečaja, četiri zbog prestanka rada poslodavca, 17 je proglašeno tehnološkim viškom, 53 lica zbog prestanka rada na određeno, šest zbog sporazumnog prekida, a dva su potpisala izjavu o prestanku radnog odnosa.

Prema riječima Brčkala, sa evidencije biroa u Palama u septembru je izbrisano 75 lica, od čega 55 radi zaposlenja, a 20 po drugom osnovu.

On je podsjetio da je za devet mjeseci ove godine sa evidencije biroa Pale izbrisano 709 lica zbog zaposlenja, što je za 27 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare