Povećana potrošnja električne energije

0

Na području koje pokriva „Elektrodistribucija“ Pale stanje je prilično stabilno, problemi se lako otklanjaju, ali građani treba da smanje potrošnju struje, izjavio je Srni izvršni direktor za tehničke poslove „Elektrodistribucije“ Pale Boško Jugović.

Jugović je rekao da je potrošnja povećana za oko 30 odsto, istakavši da električne energije ima, ali je nemoguće transportovati u situaciji kada je većina građana u stanovima i koriste je za grijanje.

„Ako ova situacija potraje može se očekivati više problema na niskonaponskim mrežama u urbanim zonama, kao što su Pale, Lukavica. Sada imamo najviše kvarova takve prirode“, dodao je on.

On je istakao da zbog kvara na repetitoru Kmur u Foči građani nisu u mogućnosti da prate RTV program Istočnog Sarajeva, naglasivši da je teško doći do tog lokaliteta. Prema njegovim riječima, jedine teškoće stvara prohodnost do mjesta gdje je kvar.

Jugović je dodao da ekipe rade na rješavanju problema na dalekovodu Kaljina – Sokolac, a da je kvar na Trebeviću otklonjen.

„Kvarovi su takve prirode da se veoma lako otklanjaju“, kaže Jugović.

U slučaju novih padavina, naglašava Jugović, neće biti problema ukoliko budu ovakvog karaktera kao do sada kada je snijeg suv i ne predstavlja veliku poteškoću.

On je podsjetio da „Elektrodistribucija“ Pale pokriva 13 opština u istočnom dijelu Republike Srpske i problem im predstavlja velika razuđenost teritorije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare