Povećan broj saobraćajnih nezgoda

0

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u protekla tri mjeseca dogodilo se 229 saobraćajnih nezgoda, što je za 34 nezgode ili 17,44 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine, rekla je Srni portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je naglasila da je zabilježena jedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem, dok u uporednom periodu nije evidentirana nijedna.

„Sa teže povrijeđenim licima dogodile su tri saobraćajne nezgode što je za šest manje u odnosu na uporedni period, dok su sa lakše povrijeđenim licima evidentirane 24 saobraćajne nezgode što je za 10 više u odnosu na uporedni period“, istakla je ona.

Prema njenim riječima, evidentirana je 201 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom što je za 16,86 odsto više u odnosu na uporedni period.

Stokanovićeva je rekla da je u saobraćajnim nezgodama ukupno stradalo 35 lica, što je za 12,9 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, od čega je jedno lice smrtno stradalo, teže su povrijeđena tri lica što je za sedam lica manje u odnosu na uporedni period, dok je lakše povrijeđeno 31 lice ili 10 više u odnosu na uporedni period.

„Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su brzina neprilagođena uslovima puta u 74 slučaja, a zatim radnje vozilom u saobraćaju, odstojanje, nepoštovanje prvenstva prolaz“, rekla je Stokanovićeva i dodala da se nezgode najčešće dešavaju na magistralnim i regionalnim putevima.

Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, Stokanovićeva kaže da je registrovano 6.421 prekršaj, što je za 2,19 odsto manje u odnosu na uporedni period.

„Podnesen je 31 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, izdato 5.950 prekršajnih naloga, a ukupno je sankcionisano 6.008 lica, što je za 3,77 odsto više u odnosu na uporedni period“, rekla je Stokanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments