Povećan broj krivičnih djela za 18,92 odsto

0

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo u julu ove godine evidentirano je 88 krivičnih djela, što je za 18,92 više u odnosu na juli prethodne godine, rekao je načelnik tog Centra Srpko Kosorić.
Kosorić je na konferenciji za novinare istakao da je nadležnim tužilaštvima podneseno 78 izvještaja protiv 75 lica, od čega je 11 povratnika u vršenju krivičnih djela.

On je rekao da je u julu registrovano 69 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, što je za 18,97 odsto više u odnosu na uporedni period, od čega su 34 krivična djela po nepoznatom počinocu.

Prema njegovim riječima, rasvijetljena su ukupno 24 krivična djela, od čega su tri izvršena u prethodnim godinama.

Kosorić je naglasio da su u julu registrovana i dva krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, za šta su prijavljena četiri lica.

On je rekao i da je na Sokocu pronađena plantaža sa 85 sadnica marihuane i veća količina osušene marihuane.

Govoreći o privrednom kriminalitetu, Kosorić je naveo da je u julu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili sedam ovih krivičnih djela podnesena četiri izvještaja protiv pet lica.

Prema njegovim riječima, materijalna šteta pričinjena izvršenjem ovih krivičnih djela iznosi 7.647 KM.

Kosorić je istakao da je u julu registrovano 30 narušavanja javnog reda i mira.

„Na području Centra u julu se dogodilo 89 saobraćajnih nezgoda što je za 29,37 odsto manje u odnosu na uporedni period“, rekao je on, dodavši da su u ovim nezgodama stradala 42 lica, od kojih su dva smrtno, a 16 je teže i 24 lakše povrijeđena.

Kosorić je naveo da je u posmatranom mjesecu prijavljeno i devet slučajeva nasilja u porodici, što je za 125 odsto više nego u uporednom periodu.

On je dodao i da se još rade predmeti koji su u Tužilaštvu BiH u vezi ubistva pripadnika Centra Željka Markovića i Srđana Kneževića.

„MUP Republike Srpske preduzima sve mjere i radnje iz naše nadležnosti i ti predmeti su aktivni“, rekao je Kosorić.

On je dodao da će pred početak školske godine pripadnici Centra vršiti pojačane kontrole saobraćaja i preduzeti sve mjere da zaštite đake, posebno prvačiće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare