Potvrđena spremnost za što bržu reorganizaciju “Hidrogradnje”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić potvrdio je danas da je Vlada Srpske opredijeljena da učestvuje u stečajnoj reorganizaciji „Hidrogradnje“ Istočno Sarajevo.

Džombić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić razgovarali su danas u Banjaluci sa predstavnicima GIK „Hidrogradnje“ Istočno Sarajevo – Pale o narednim koracima u postupku reorganizacije ovog preduzeća.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i privremeni stečajni upravnik, te direktori Fonda PIO i Fonda zdravstva Srpske, potvrđena je spremnost svih strana da daju svoj doprinos kako bi postupak reorganizacije, u skladu sa važećom zakonskom regulativom, tekao što brže.

Vlada Srpske će, u skladu sa današnjim dogovorom, uputiti preporuku vanbudžetskim fondovima u Srpskoj da svoja potraživanja prema „Hidrogradnji“ konvertuju u akcije pravnog lica, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Ministarstvo za prostorno uređenje i građevinarstvo zaduženo je da pripremi Izvještaj za sjednicu Vlade o toku predstečajnog postupka „Hidrogradnje“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare