Potrebno još oko 50.000 KM za kvalitetno grijanje

0
SŠC Vasilije Ostroški
SŠC Vasilije Ostroški

SOKOLAC – Radijatori su topli već desetak dana u Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Vasilije Ostroški“ u centralnoj školi na Sokocu i Područnom odjeljenju na Han Pijesku, ali je za dugoročnije rješavanje problema na mreži u školi na Sokocu potrebno uložiti oko 50.000 KM, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora SŠC Miroslav Maksimović.

Maksimović kaže da je nabavljeno 65, od planiranih 100 tona uglja za kotlovnicu, za šta je izdvojeno 12.776 KM.

„Srednja škola uplatila je još 36 tona uglja i treba da izdvoji više od 500 KM za nabavku drvnog otpada kao dodatnog energenta za kotlovnicu“, rekao je Maksimović.

On je dodao da se u srednjoj školi na Sokocu pribojavaju da im se ne desi havarija kao u januaru kada su morali da obezbijede više od 2.000 KM za popravku kvara i odgode početak nastave u drugom polugodištu.

„Da bismo riješili problem na toplovodnoj mreži od kotlovnice do škole i zamijenili dotrajalu cijev dugu 20 metara, struka je procijenila da je potrebno oko 30.000 KM“, kaže Maksimović.

Prema njegovim riječima, škola ne može ući u ovu investiciju do početka grijne sezone, pa očekuju razumijevanje i pomoć Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Maksimović je naveo da bi, zbog dotrajalosti, trebalo izvršiti demontažu starog i postaviti novi kotao, ali je za to potrebno oko 23.000 KM.

On smatra da je pitanje nabavke novog kotla trebalo rješavati ranije i vjeruje da će, uz novi kotao koji će dobiti Osnovna škola sa kojom koriste zajedničku kotlovnicu, uspjeti obezbijediti grijanje u ovoj sezoni.

Zagrijavanje prostorija u Područnom odjeljenju na Han Pijesku, koje funkcioniše u okviru sokolačkog Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ riješeno je dobro zajedničkom kotlovnicom sa više kotlova sa Osnovnom školom, a opština je obezbijedila 100 tona uglja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare