Počela realizacija projekta „Vatrogasac – moj heroj“

0
Počela realizacija projekta

Teoretsko-praktičnom nastavom u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama počela je realizacija projekta „Vatrogasac – moj heroj“, radi razvijanja određenih znanja i vještina učenika koje mogu da im pomognu u slučaju izbijanja požara.

Jedan od ciljeva projekta je afirmacija i predstavljanje Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo, njenih zaduženja, uloge i doprinosa društvenoj zajednici, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nosioci projekta su Grad Istočno Sarajevo i Udruženje za promociju građanskih inicijativa BiH, dok je strateški partner na realizaciji projektnih aktivnosti Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo.

„Analiza požara koji su se desili na području Istočnog Sarajeva u proteklih pet godina, pokazuje da je na nastanak požara u najvećoj mjeri uticao ljudski faktor, odnosno niska svijest i slaba edukovanost stanovništva o ovoj problematici“, poručuju iz Teritorijalne vatrogasne jedinice.

Projekat će narednih dana biti realizovan i u drugim zainteresovanim osnovnim školama na području Istočnog Sarajeva.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju sve zainteresovane organizacije, ustanove i institucije da učestvuju u ovom projektu i poručuju da su u potpunosti otvoreni za saradnju i edukaciju lica svih obrazovnih profila i životne dobi, s ciljem preventivnog djelovanja u sistemu zaštite i spasavanja od požara i drugih elementarnih nepogoda.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare