Potrebna dodatna sredstva za Dom zdravlja

0

HAN PIJESAK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Slobodan Stanić razgovarao je u Han Pijesku sa načelnikom ove opštine LJubivojem Šupićem o mogućnosti da se Domu zdravlja daju dodatna sredstva da bi ova zdravstvena ustanova funkcionisala u punom kapacitetu.

Stanić je nakon sastanka rekao Srni da se domovima zdravlja u Republici Srpskoj sredstva dodjeljuju prema broju stanovnika i timova porodične medicine, a Han Pijesak kao izrazito nerazvijena opština, prema novim kriterijumima, ima pravo na dodatna sredstva za zdravstvenu zaštitu.

Bilo je riječi i o voznom parku Doma zdravlja, propisivanju lijekova i drugim aktivnostima koji se odvijaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ministar je napomenuo da se razgovaralo i o primjeni novog Zakona o socijalnoj zaštiti, gdje pola sredstava za korisnike socijalne zaštite izdvaja Republika Srpska, a pola lokalna zajednica.

Načelnik opštine Han Pijesak Ljubivoje Šupić rekao je Srni da se razgovaralo o organizaciji zdravstvene službe u Domu zdravlja, a Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za ovaj dom zdravlja izdvaja oko 370.000 KM godišnje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare