Potraga za Baltom konstantna

0

Potraga za nestalim Miloradom Baltom iz Buloga, opština Istočni Stari Grad, je konstantna, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.
U saopštenju se navodi da je juče iz vazduha i sa zemlje sprovedena opsežna planska i detaljna pretraga za nestalim na određenom potezu u opštini Istočni Stari Grad gdje je na svakih 10 metara potrage bio čovjek.

Trenutno se vrši analiza prikupljenih podataka sa terena i snimljenih iz vazduha, nakon čega će uslijediti procjena daljih modaliteta i formata potrage za nestalim i njihovo sprovođenje na terenu.

U potrazi za nestalim svakodnevno su uključeni Republička uprava civilne zaštite, policija Republike Srpske, radnici lokalnog šumskog gazdinstva, mještani, a povremeno i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, Gorske službe spašavanja iz Hrvatske sa psima za potragu, kao i Gorska služba spašavanja „Jahorina“, Helikopterski servis Republike Srpske i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Juče su svoj doprinos potrazi dali i predstavnici Centra za uklanjanje mina /BH MAK/.

Republička uprava Civilne zaštite izražava zahvalnost za konstruktivnu saradnju svim učesnicima potrage za Baltom, koji je nestao 12. oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare