Potpredsjednik skupštine nezavisni odbornik Simo Stupar

0

VLASENICA – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Vlasenica danas su, u nastavku nedavno prekinute 15. sjednice, razriješili dužnosti potpredsjednika lokalnog parlamenta Sretu Lakića iz Napredne stranke Srpske, koji je podnio ostavnu na tu funkciju, a na njegovo mjesto izabrali nezavisnog odbornika Simu Stupara.

Za razrješenje Lakića glasalo je 12 odbornika, od 19 koliko ih ima u vlaseničkoj Skupštini, dok je glas Stuparu, za izbor na funkciju potpredsjednika dalo 11 odbornika, dok ih je osam bilo protiv.

Glasanje, koje je obavljeno na prijedlog Kluba odbornika SDS-a, pokazalo je da je, nakon nedoumica koje su pratile prekinutu 15. sjednicu, SDS povratio prevlast u vlaseničkoj Skupštini, te da u budućoj skupštinskoj većini, uz dosadašnje partnere, PDP, Srpsku radikalnu stranku „Dr Vojislav Šešelj“ i Naprednu stranku Srpske, može da računa i na glasove nezavisnog odbornika Sime Stupara i dosadašnjeg odbornika SNSD-a Davora Golijana.

U skupštinskoj većini, uprkos rezrješenju, ostao je i bivši potpredsjednik parlamenta Sreto Lakić koji je rekao Srni da je razlog njegove ostavke lične prirode.

„Prošle godine imao sam ozbiljnih zdravstvenih problema. Veliki su ovo stresovi za mene i odstupio sam najviše zbog vlastitog zdravlja, a i da se održi skupštinska većina“, rekao je Lakić.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a Aleksandar Kraljević reko je Srni da epilog glasanja o potpredsjedniku Skupštine pokazuje način na koji odbornička većina obezbjeđuje glasove u vlaseničkoj Skupštini.

„Odbornici SNSD-a bili su protiv imenovanja novih funkcionera u ovoj opštini. Izborom novog potpredsjednika budžet opštine je oštećen za blizu 30.000 KM, jer će i njegov prethodnik primati platu još šest mjeseci“, rekao je Kraljević.

Predsjednik Klub odbornika SDS-a Pero Stojišić izjavio da novi odnos snaga u vlaseničkoj Skupštini nije rezultat nikakve nagodbe i uslovljavanja pojedinih obornika, već plod parlamentarnog nadmetanja.

Stojišić je dodao da je Klub odbornika SDS-a odlučio da iz svog članstva isključi odbornika Davora Milića, te da će se o njegovom status u SDS-u odlučivati u organima stranke.

Milić je odbornik SDS-a, koji je na nedavnom zasjedanju vlaseničke Skupštine odbio da podrži predloženi dnevni red, zbog čega je sjednica prekinuta, jer nije bilo odborničke većine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare