Potpisani ugovori za zapošljavanje pet pripravnika

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske potpisali su ugovor o zapošljavanju pet pripravika, od kojih su tri već počela da rade, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Zavoda Slaviša Kovačević. Kovačević je rekao da će za preostala dva radna mjesta uskoro biti pokrenuta procedura.

On je istakao da problem predstavlja to što na evidenciji Zavoda za zapošljavanje nema likovnog dizajnera, za kojeg je zainteresovan Zavod za udžbenike.

Govoreći o pripremi za štampanje udžbenika za narednu školsku godinu, Kovačević je naveo da je najvažnije da bude izabrana kuća koja će nabaviti papir. “Tenderska procedura je završena, a ovih dana biće izabran dobavljač. Provedena je kompletna zakonska procedura, a potom idu tenderi za nabavku usluga štampanja“, dodao je on.

Prema njegovim riječima, kompletna procedura biće završena do 1. jula kada će udžbenici biti u knjižarama. “Cijena udžbenika ostaće na prošlogodišnjem nivou“, rekao je Kovačević.

On je naveo da na objektima Zavoda nije bilo nikakvih šteta izazvanih snježnim nevremenom koje je početkom februara zahvatilo Srpsku.

Kovačević je na sjednici Nadzornog odbora Zavoda za udžbenike 17. februara izabran za vršioca dužnosti direktora Zavoda. Prethodno je obavljao dužnost predsjednika Nadzornog odbora u Zavodu.

On je najavio da će u narednim danima biti raspisan konkurs, nakon čega će biti izabran direktor na mandat od četiri godine.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare