Potpisani ugovori sa stipendistima

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore sa 71 studentom, koliko ih je ostvarilo pravo na stipendije u ovoj školskoj godini, a za ove namjene u opštinskom budžetu predviđeno je 115.000 KM.
On je rekao da su 44 studenta ostvarila stipendiju u punom iznosu od 120 KM mjesečno, a da su oni koji su ispunili uslove konkursa, a nalazili su se „ispod crte“, dobili stipendiju u umanjenom iznosu od 50 KM.

„Na sjednici Skupštine opštine smo donijeli odluku da svi studenti dobiju stipendiju, što nije bio slučaj ranijih godina“, dodao je Đurević.

On je naveo da su obnovljeni ugovori sa 66 studenata koji su nastavili da primaju opštinske stipendije.

Đurević naglašava da opština Višegrad želi da nastavi u još većem kapacitetu da pomaže mladima jer oni treba da ostaju na ovim prostorima. „Lokalna zajednica mora im omogući stipendije, te da odrade pripravnički staž kada završe studije, a poslije toga i posao da ne bi odlazili u druge gradove“, rekao je on.

Student Mašinskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Vlatko Trifković zahvalio je opštini Višegrad na dodijeljenoj stipendiji.

„Svakom studentu je potrebna finansijska podrška za njegovo dalje studiranje, a ohrabruje činjenica da ima podršku svoje lokalne zajednice“, istakao je Trifković.

Student Učiteljskog fakulteta u Užicu Dragoslava Mojević kaže da pomoć lokalne zajednice mnogo znači.

„Nakon završetka školovanja planiram da se vratim u Višegrad, jer bih voljela da živim u svom gradu. Stipendiju ću uložiti u što kvalitetnije dalje obrazovanje“, dodala je Mojevićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare