Potpisani ugovori sa poslodavcima

0

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Milko Čolaković potpisao je danas na Palama ugovore o zapošljavanju pripravnika sa 16 poslodavaca sa područja Filijale Istočno Sarajevo koji će zaposliti 90 pripravnika.

Čolaković je rekao da je za područje Filijale Istočno Sarajevo odobreno zapošljavanje 254 pripravnika, od čega 235 sa visokom i 19 sa višom stručnom spremom.

„Ima onih koji su za i protiv ovog projekta, ali je činjenica da ti mladi ljudi bez pripravničkog staža i položenog stručnog ispita ne mogu započeti radni odnos i mislim da ovu praksu treba nastaviti“, rekao je Čolaković.

On kaže da je zadovoljan realizacijom ovog projekta, jer je oko 62 odsto pripravnika nakon završenog pripravničkog staža ostalo u stalnom radnom odnosu kod istog ili drugog poslodavca, što je zadovoljavajući procenat.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=MEpVp0PyihA&feature=plcp}

Čolaković je rekao da je za projekat „Znanjem do posla“ apliciralo oko 55 odsto poslodavaca iz privrede i svi zahtjevi su odobreni.

On je podsjetio da je projektom zapošljavanja pripravnika visoke i više stručne spreme u Republici Srpskoj „Znanjem do posla“, vrijednosti oko 17 miliona KM, odobreno zapošljavanje 1.500 pripravnika od čega 1.350 sa visokom i 150 sa višom stručnom spremom.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman rekao je da je ovaj centar zaposlio tri pripravnika, kao i prošle godine, od kojih su dva nakon završetka pripravničkog staža ostala u stalnom radnom odnosu.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu opštine Istočno Novo Sarajevo Kreštalica Borka rekla je da je opštinska uprava primila pet pripravnika sa visokom stručnom spremom.

„Želja nam je da što veći broj mladih završi pripravnički staž što im je uslov za dalje zapošljavanje. Nastojimo i mimo ovog programa da i na druge načine zaposlimo mlade“, rekla je ona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments