Potpisani ugovori o polugodišnjem poslu sa osam korisnika

0
Potpisani ugovori o polugodišnjem poslu sa osam korisnika

FOČA – Predstavnici lokalne uprave i sarajevskog Udruženja „Progres“ potpisali su danas u Foči sa poslodavcima i korisnicima ugovore o šestomjesečnoj radnoj obuci kroz koju će i ove godine proći osam mladih Fočaka.

Sredstva za neto plate, oko 20.000 KM, u jednakim iznosima obezbjeđuju opština i Udruženje „Progres“, dok je uplata doprinosa obaveza šest poslodavaca.

Goran Šolaja je dobio šansu na radnom mjestu tesara u Komunalnom preduzeću „Komunalac“.

„Nadam se da ću se dobro pokazati i da ću ostati u firmi“, rekao je Šolaja.

Radmila Đajić radiće pola godine u vešeraju u Studentskom domu Foča.

„Ovo mi mnogo znači, imam dvoje djece školskog uzrasta“, rekla je Đajićeva.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da je ove godine bilo više zainteresovanih poslodavaca u odnosu na prethodne godine.

„To je rezultat dobrog rada. Kroz ovu akciju prošlo JE 48 mladih ljudi, a više od 60 odsto je zadržano u stalnom radnom odnosu“, rekao je Mašić.

Koordinator projekta ispred Udruženja „Progres“ Elvir Čaušević naveo je da niko ne dobija posao unaprijed, već da odabrani korisnici projekta kroz obuku treba da zasluže zaposlenje ili se osposobljavaju da lakše nađu posao kod drugog poslodavca.

„Kriterijumi za selekciju polaznika su takvi da je fokus na zanatskim zanimanjima, ali ostavljamo i prostor da prema potrebama lokalne zajednice zastupimo i zanimanja koja nisu isključivo proizvodnog karaktera“, rekao je Čaušević.

Projekat „Pomoć za samopomoć“ sprovodi se u još devet opština u BiH uz podršku Ambasade NJemačke u BiH i njemačke Fondacije „Krila nade“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments