Potpisani prvi ugovori mještana Mokrog i kompanije „Eko-plod“ iz Sarajeva

0

Kompanija za poljoprivrednu i privrednu proizvodnju „Eko-plod“ iz Sarajeva juče je u Mokrom održala drugu prezentaciju o uzgoju i načinu proizvodnje jagodičastog voća.

Veliki broj mještana odazvao se ovome skupu što je potvrdilo veliku zainteresovanost za unapređenje privrednog razvoja u ovom kraju.

Menadžer kompanije „Eko-plod“ Hilmija Hodović još jednom je istakao prednosti uzgoja i proizvodnje kako malina tako i ostalog jagodičastog voća, ali ukazao je i na moguće nedostatke kako bi zainteresovani imali jasnu sliku o samom toku proizvodnje.

Bitni faktori za uzgoj su način i sistem uzgoja, kvalitet zemljišta, izbor sorte, sadnog materijala i sama sadnja.

Nakon prezentacije uslijedila je razmjena mišljenja, interesovanja, ali i ono najbitnije, potpisivanje ugovora o saradnji većeg broja prisutnih što je svakako za svaku pohvalu, jer je to jedan od pokazatelja da su ljudi zaintresovani da unaprjeđuju svoja dobra.

Velika nezaposlenost je prisutna na našim prostorima pa ovakvi projekti imaju šansu da mnogima omoguće napredak kako produktivno tako i finansijski.

Direktor kompanije, Aldin Hodović još jednom se zahvalio svim prisutnima na ukazanom povjerenju i istakao da očekuje u budućnosti uspješnu i plodnu saradnju na obostrano zadovoljstvo kako zaposlenih u ovoj kompaniji tako i budućih registrovanih privrednika.

(www.palelive.com / B.P.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare