Potpisan ugovor za rekonstrukciju Romanijske ulice

3
1293

Danas je u Palama potpisan ugovor između načelnika opštine Pale Boška Jugovića i direktora firme “Ilidža putevi” Dobrivoja Bratića za rekonstrukciju Romanijske ulice, za šta će biti utrošeno 977.000 KM pomoći Vlade Srbije i 160.000 KM koje je obezbijedila opština Pale.

Izvođač radova firma “Ilidža putevi” bi sa radovima trebalo da krenu iza 6. maja, a rok za završetak radova je 120 dana.

“Drago nam je da je ova ulica na listi prioriteta i očekujemo završetak radova u predviđenom roku”, izjavio je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Dobrivoje Bratić je u ime “Ilidža puteva” takođe izrazio nadu da će ulica biti rekonstruisana u predviđenom roku, za šta je kao jedan od glavnih argumenata pomenuo dosadašnje radove ove firme na rekonstrukciji gradskih ulica u Palama.

“Rekonstrukcija ulice od “Gradske kafane” do pansiona “Olimpik” obuhvata odvod, oivičenje, pješačku stazu i novi asfalt”, izjavio je u svom obraćanju medijima u zgradi Opštine Pale Dobrivoje Bratić.

Romanijska ulica je jedna od najstarijih ulica na Palama, a propadanje ulice je ubrzao saobraćaj koji se preko nje odvijao u toku rekonstrukcije tunela Kalovita brda.

Odlukom Vlade Srbije za realizaciju projekata u Istočnom Sarajevu je donirano 1.500.000 evra, a od toga za rekonstrukciju Romanijske ulice u Palama je izdvojeno 500.000 evra.

(www.palelive.com)

 

Postavi komentar

3 komentara na "Potpisan ugovor za rekonstrukciju Romanijske ulice"

avatar
anonimno
Gost
anonimno

A put prema Repcima sve gori I gori, godinama krpe, koliko su asfalta bacili na krpljenje mogli su citav novi put uraditi.

paljanin
Gost
paljanin

Sve ce doci na red, ne moze odjednom…
Romanijska nije dohvacena vise od 30 godina

Noki
Gost
Noki

Prema Repcima su ga krpili i pravili i tako sve…Romajiska dugo nije krpljena, a posebno je uništena kada se tunel pravio. Bilo bi dobro da to završe kvalitetno pa da onda i za Repce isto tako sve nanovo ali ovaj put KVALITETNO DA URADE! Ma zime su ebene kod nas. Čim prođe zima odmah se hiljadu novih rupa pojavi!