Potpisan ugovor za izgradnju vještačkog osnježavanja

0

Predstavnici Olimpijskog centra Jahorina i italijanske firme „Snou star“ potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta izgradnje savremenih instalacija za vještačko osnježavanje na Jahorini vrijedan 3.485.000 KM.

Planirano je da sistem bude izgrađen na skijaškoj stazi Skočine-Prača i na relaciji koja povezuje ovu stazu sa bazom centra, a očekuje se da će radovi biti završeni do početka decembra, odnosno do nove zimske sezone.

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Branko Koroman rekao je da je ova italijanska firma izabrana na međunarodnom tenderu kao najpovoljniji izvođač radova.

On je istakao da je projektna dokumentacija za izgradnju sistema gotova i da se očekuje da bude dostavljena tokom sutrašnjeg dana, nakon čega će se krenuti u proceduru dobijanja građevinske dozvole.

Koroman je naglasio da je riječ o veoma značajnom projektu koji će obezbijediti sigurnost u poslovanju Olimpijskog centra Jahorina.

Prema njegovim riječima, Skupština Akcionarskog društva Olimpijskog centra Jahorina u prošli petak odobrila je i aktivnost izgradnje sistema vertikalnog transporta na stazi Skočine – šestosjeda koji će turističku ponudu učiniti još kompletnijom i bogatijom.

Vlasnik italijanske firme „Snou star“ Serđo Lima rekao je novinarima da će sistem vještačkog osnježavanja uključivati sisteme sa visokim vazdušnim pritiskom kombinovane sa topovima sa niskim pritiskom što će omogućiti stvaranje snijega različitog kvaliteta i raznih količina.

Prema njegovim riječima, cjelokupnu stazu Skočine biće moguće vještački osnježiti u periodu od 100 sati.

Lima je izrazio zadovoljstvo zbog buduće saradnje, ocjenjujući turistički projekat Jahorina kao veoma dobar.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare