Potpisan ugovor o poslovnoj saradnji

0

Direktori turističkih organizacija Trebinja Marko Radić i Istočnog Sarajeva Branka Spasojević potpisali su u petak 31. marta u Trebinju Ugovor o poslovnoj saradnji.

Cilj potpisivanja ovog ugovora je uspostavljanje saradnje u oblasti privrede, posebno turizma, obrazovanja, kulture, sporta i ugostiteljstva, kao i razmjena iskustava u funkcionisanju turističkih organizacija lokalne samouprave.

Spasojevićeva i Radić svojim potpisima potvrđuju zajedničko uvjerenje da će turističke organizacije gradova Istočno Sarajevo i Trebinje doprinijeti budućem uspješnijem i kvalitetnijem, ukupnom razvoju sa pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

„Poslovna saradnja, prema Ugovoru, obuhvata razne vidove saradnje kao što su turistički promet, utvrđivanje i sprovođenje politike razvoja turizma i njegove promocije, koordinacija i organizacija kulturnih, umjetničkih, sportskih i drugih manifestacija koje doprinose obogaćivanju turističke ponude, obostrano unapređenje i promociju izvornih vrijednosti /tradicija, običaji, etnološko blago/ turističkih područja dva grada i drugo“, naglasila je Spasojevićeva.

Prema njenim riječima, predviđena je i saradnja na planu zaštite, održavanja i obnavljanja kulturno-istorijskih spomenika i drugih materijalnih dobara od interesa za turizam i njihovo uključenje u turističku ponudu dva grada, kao i saradnja na promociji i organizovanju akcija s ciljem očuvanja turističkog prostora, unapređivanjem turističkog okruženja i zaštite čovjekove sredine.

Radić je poželio dobrodošlicu gostima i istakao značaj saradnje dvije turističke organizacije, kako ljeti tako i zimi.

„Naša saradnja se odvija već duže vrijeme, a danas smo je ovim ugovorom i ozvaničili na obostrano zadovoljstvo“, rekao je Radić.

On je kao bitnu stavku ovog ugovora naveo i zajednički marketinški pristup, medijsko predstavljanje i propagiranje turističkih destinacija Trebinja i Istočnog Sarajeva.

U sklopu susreta predstavnika dviju turističkih organizacija i ceremonije potpisivanja Ugovora o poslovnoj saradnji, upriličena je i posjeta Trebinju novinarskih ekipa sa područja Istočnog Sarajeva.

Tokom posjete planiran je turistički obilazak grada i njegovih kulturno-istorijskih znamenitosti, poput kompleksa Crkvina-Hercegovačka Gračanica, Dučićevog parka, Hrama Svetog Preobraženja, katoličke katedrale, spomenika iz Prvog i Drugog svjetskog rata, Muzeja Hercegovine, manastira Tvrdoš i Vinskog podruma „Vukoje“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare