Potpisan ugovor o nastavku radova za drugu fazu od 584.000 KM

0
Potpisan ugovor o nastavku radova za drugu fazu od 584.000 KM

ISTOČNO SARAJEVO – Ugovor o nastavku izgradnje objekta Doma zdravlja Istočno Sarajevo u drugoj fazi u vrijednosti od 584.000 KM i aneksa sporazuma o finansiranju potpisani su danas u Istočnom Novom Sarajevu.

Finansijska sredstva od oko 450.000 za realizaciju ovog projekta izdvojiće opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža 60.000 KM, Javna ustanova Apoteke Istočno Sarajevo 50.000, a za Zavod medicine rada i sporta Republike Srpske i Dom zdravlja sredstva je doznačilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je novinarima da je projekat uspio jer je u njega uključen veliki broj partnera, što je njegova najveća vrijednost.

Ćosić je podsjetio da su u prvoj fazi završeni grubi građevinski radovi, a sada je predviđeno postavljanje stolarije, fasada, elektro i mašinski radovi unutra, osposobljavanje objekta, ali kupovina opreme nije obuhvaćena ovim projektom. Radovi bi trebalo da počnu za 10 do 15 dana.

„Ovim će biti obezbijeđeno novih 1.000 metara kvadratnih za Dom zdravlja, apoteke će dobiti trajno rješenje, neće više biti pod zakupom, a najbitnije od svega je da će građani Istočnog Sarajeva imati bolju primarnu zdravstvenu zaštitu“, istakao je Ćosić.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je novinarima da je za ovaj projekat lokalna zajednica izdvojila 60.000 KM, dodajući da je bilo ulaganja i ranije.

„U budžetu opštine za ovu godinu planirana su sredstva za kupovinu sanitetskog vozila u vrijednosti od 70.000 KM. Trenutno se pregovara o izgradnji dvije ambulante porodične medicine ili kupovini objekata za mjesnu zajednicu Dobrinja i Kasindo. Sva ova ulaganja imaju za cilj poboljšanje primarne zdravstvene zaštite stanovnika Istočne Ilidže“, rekao je Božović.

Sjedište regionalnog Zavoda medicine rada i sporta Republike Srpske biće u novim prostorijama Doma zdravlja Istočno Sarajevo u 200 metara kvadratnih.

Direktor Zavoda Anka Šmitran Ćurić izjavila je da je potpisivanjem ugovora o završenoj fazi radova na ovoj zdravstevnoj ustanovi zaokružena cjelovitost pokrivanja teritorije cijele Republike Srpske.

„Osim Banjaluke, imamo centre u Prijedoru, Doboju, Bijeljini i Trebinju. Time će biti zaokruženo pružanje usluga u ovom dijelu za stanovnike Republike Srpske iz područja medicine rada i medicine sporta“, rekla je Đurićeva.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo Tijana Gavrić Mičić i zamjenik direktora Danilo Kujačić, koji su prisustvovali današnjem potpisivanju ugovora, saglasni su da će se realizacijom projekta znatno poboljšati kvalitet u pružanju usluga, pacijenti će biti zadovoljniji, a radnici imati bolje uslove za rad.

Izvođač radova je preduzeće „Mega projekt“ iz Istočne Ilidže i, prema riječima direktora Miloša Gavrića, vremenski uslovi su povoljni i firma ima kapacitet da za 120 dana, koliki je rok, objekat bude završen.

Na ove dvije opštine gravitira oko 30.000 građana koji koriste usluge Doma zdravlja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments