Potpisan ugovor o izgradnji dječijeg igrališta

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović i direktor firme „Fleks invest“ Sarajevo Elma Sinanović potpisali su danas ugovor o izgradnji dječijeg igrališta uz šetalište „Dr Miodrag Lazić“ čija je vrijednost 37.752 KM, saopšteno je iz ove lokalne zajednice.

Kompanija „M:Tel“ je obezbijedila donaciju od 20.000 KM za izgradnju igrališta, dok će ostatak sredstava biti obezbjeđeno iz budžeta Opštine Istočna Ilidža.

Božović je izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i realizacije ovog projekta, s obzirom da je namijenjen najmlađim stanovnicima opštine Istočna Ilidža.

„Na Dobrinji jedan, u neposrednoj blizini hrama Svetog Vasilija Ostroškog i šetališta planiramo niz radova koji će upotpuniti ovu cjelinu, kao jednu od najprepoznatljivijih tačaka opštine“, dodao je Božović.

Osim velikog parka koji je planiran na ovom prostoru, kaže Božović, veoma važna je i izgradnja manjih parkova za djecu, koji će, prije svega biti sigurni, ali će, takođe, podsticati njihov razvoj, maštu i kreativnost.

Očekuje se da će radovi početi do kraja ove sedmice, a rok za izvođenje je 30 dana.

Ispod igrališta, koje će biti opremljeno kombinovanim spravama za djecu, biće ugrađena podloga od tartana. Kućica koja se trenutno nalazi na mjestu gdje je planirana izgradnja igrališta se dorađuje i biće premještena na drugo mjesto.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare