Potpisan sporazum o stipendiranju prakse za 21 učenika

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U prostorijama Srednje škole „28. juni“ danas je potpisan sporazum o saradnji između opštine Istočno Novo Sarajevo i ove obrazovne ustanove o stipendiranju praktične nastave za 21 učenika.

U prisustvu učenika i roditelja potpisani su ugovori o stipendiranju devet učenika Srednje škole „28. juni“, smjer tehničar elektronike, koji će obavljati praktičnu nastavu u kompaniji „Folksvagen“ u Vogošći i 12 učenika ove škole, smjer turistički-tehničar, koji će obavljati praktičnu nastavu u „Mrkulić“ kompaniji iz Sarajeva.

Zahvaljujući ovoj saradnji, učenicima je i ove godine omogućeno da pohađaju praktičnu nastavu u ovim renomiranim kompanijama, te steknu znanja koja će im biti odlična podloga za sticanje kvalifikacija i vještina potrebnih tržištu rada, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Opština Istočno Novo Sarajevo pružiće direktnu podršku učenicima, te je u budžetu obezbijedila sredstva za stipendiranje praktične nastave u iznosu od 4.200 KM.

Praktična nastava će se obavljati uz kontinuiranu stručnu podršku Srednje škole „28. juni“, a prevoz učenika i ove godine obezbijediće opština Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare