Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Patri

0

Univerzitet u Istočnom Sarajevu potpisao je sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Patri koji podrazumijeva saradnju ovih visokoškolskih ustanova u oblasti „Erazmus“ projekata, te učešća u drugim zajedničkim naučnim i nastavnim projektima.

Sporazum su potpisali rektori dva univerziteta Milan Kulić i Hristos Buras.

Poseban sporazum o saradnji Filozofskog fakulteta Pale i Humanističko-društvenog fakulteta Univerziteta u Patri potpisali su dekani Draga Mastilović i Vasilis Komis, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Saradnja dva fakulteta ogledaće se u „Erazmus“ razmjeni nastavnika, saradnika, studenata i administrativnog osoblja, zajedničkom organizovanju naučnih konferencija i okruglih stolova, tako da će Univerzitet u Patri ove godine biti suorganizator Međunarodnog naučnog skupa „Nauka i stvarnost“ na Filozofskom fakultetu.

Sporazum podrazumijeva saradnju u oblasti novih tehnologija i učenja na daljinu, razmjene metodičko-didaktičkih iskustava u okviru nastavničke i istraživačke djelatnosti i posebnu saradnju sa Centrom za helenske studije Filozoskog fakulteta.

Sporazumi su potpisani u utorak, 31. januara.

U okviru posjete Univerzitetu u Patri, delegacija Univerziteta u Istočnom Sarajevu prisustvovala je i svečanoj proslavi prazniku Sveta Tri Jerarha, koji je ujedno i Dan grčke pismenosti i Dan Univerziteta u Patri.

Na svečanoj ceremoniji dodijeljeni su jedan počasni doktorat, nagrade za najbolje naučne radove, najbolje predavače, najbolje projektne timove, najbolje studente i priznanja eminentnim gostima, navedeno je saopštenju.

(www.palelive.com / Srna / Foto: UIS)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare