Potpisan sporazum o međuopštinskoj saradnji

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić i zamjenik načelnika Istočnog Starog Grada Malko Koroman potpisali su danas sporazum na osnovu kojeg će biti asfaltiran makadamski put u selu Međuše u dužini od 450 metara.

„Riječ je o putu koji vodi i do lokalnog groblja na kojem su sahranjeni naši poginuli vojnici, ljudi koji su dali život za odbranu ove lokalne zajednice i Republike Srpske“, izjavio je Ćosić, napominjući da je ovo početak realizacije jednog infrastrukturnog projekta u dvije mjesne zajednice koje povezuju ove dvije opštine.

Ćosić je dodao da je sporazum postpisan s ciljem postizanja međuopštinske saradnje i realizacije razvojnih projekata, ističući da je određeni vid saradnje postojao i ranije.

„Ranije smo dogovorili da zajednički riješimo infrastrukturne probleme stanovnika sela Međuše u mjesnoj zajednici Dolići u opštini Istočni Stari Grad. Ova mjesna zajednica je naslonjena na mjesne zajednice Miljevići i Petrovići u opštini Istočno Novo Sarajevo i mi kao dvije lokalne zajednice koje graniče imamo obavezu da pomognemo ljudima koji tu žive“, rekao je Ćosić.

On je istakao da se opština Istočno Novo Sarajevo obavezala da će za realizaciju ovog projekta doznačiti 20.000 KM opštini Istočni Stari Grad, koja će sprovesti sve neophodne procedure i obezbijediti ostatak sredstva.

„Ukupna procijenjena vrijednost projekta može biti i do 50.000 KM, a dogovorili smo i da u selu Studenkovići rehabilitujmo put i to ćemo uraditi zajedno“, istakao je Ćosić.

On kaže da će opština Istočno Novo Sarajevo u ovoj godini izdvojiti i 30.000 KM za rekonstrukciju planinarskog doma na Čelini na Trebeviću.

Ćosić je istakao i da je Vlada Republike Srpske u planu rekonstrukcije regionalnih puteva ove godine obezbijedila 400.000 KM za rekonstrukciju puta koji prolazi kroz opštinu Istočno Novo Sarajevo do miljevićke krivine, do granice sa opštinom Istočni Stari Grad.

„Mi ćemo izdvojiti 150.000 KM za izgradnju trotoara i javne rasvjete na ovom području. Potrebno je nastaviti rekonstrukciju ovog puta kako bi bio rehabilitovan i sređen“, istakao je Ćosić.

Koroman je u ime opštine Istočni Stari Grad i njenih stanovnika zahvalio Ćosiću koji je osjetio potrebu da pomogne ljudima koji ovdje žive.

„Nadam se da ovo neće biti i posljednji projekat koji ćemo zajedno raditi, a sve na dobrobit naših građana“, istakao je Koroman.

Gordana Dragaš, majka poginulog borca Vojske Republike Srpske, koji je sahranjen u selu Međuše, zahvalila je predstavnicima opština koji su pomogli da se uradi put kako bi porodice palih srpskih boraca mogle doći do grobova svojih najmilijih.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare