Potpisan sporazum o kandidaturi Kovačevića

0

Predstavnici Koalicije „Savez za Pale“, koju čine SDS, PDP, NDP, Jedinstvena napredna stranka i Savez za novu politiku, potpisali su danas sporazum o zajedničkoj kandidaturi Miodraga Kovačevića za načelnika opštine Pale na predstojećim lokalnim izborima.

Kovačević, koji je i aktuelni načelnik opštine Pale, zahvalio je koalicionim partnerima na podršci, istakavši da je u protekle četiri godine dosta toga urađeno na području opštine, 6,5 miliona KM vraćeno je kredita i dugova, a oko šest miliopna maraka je investirano u mnoge projekte.

On kaže da je investirano oko 1,5 miliona KM u vodovodni sistem, napravljen je trg i definisan centar grada, pomognuta je izgradnja Sabornog hrama, a urađen je i veliki broj infrastrukturnih projekata u svim dijelovima opštine.

„Želimo Pale kao naselje dobrih domaćina, jer Pale 2018. godine će biti jedna od rijetkih opština koja neće biti zadužena“, tvrdi Kovačević i dodaje da će opština, kada vrati kredite, oko tri odsto budžeta ulagati u razvoj, u realni sektor, a nastaviće da razvija i turističke destinacije.

Kovačević je istakao da nisu zaboravljeni ni najmlađi, jer je opština skoro u svakoj mjesnoj zajednici uradila dječije igralište, te uložili sredstva za rekonstrukciju Dječijeg centra.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojan Ninković ocijenio je da je koalicija uspješno radila u proteklom periodu na principima ekonomičnosti, efikasnosti i iskrenosti da bi stvorila što bolje uslove za napredak svih građana, kao i na ravnomjernom razvoju opštine.

Ninković ističe da nema razloga da se to mijenja i Koalicija „Savez za Pale“ nastavlja da radi i u narednom periodu.

Predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Miroslav Brčkalo istakao je da su nakon veoma korektne saradnje koju su ove političke partije imale u proteklom periodu, iz čega je proizašlo dosta konkretnih projekata za lokalnu zajednicu, odlučili da nastave tako i dalje, zbog toga će podržati kandidata SDS-a Miodraga Kovačevića za načelnika opštine.

„Uslovi u kojima smo radili u protekom periodu nisu bili laki, ali uspjeli smo veći dio predizbornih obećanja da realizujemo“, tvrdi Brčkalo i dodaje da će nakon potpisivanja uslijediti i finalizacija programskih dokumenata.

Predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Pale Siniša Lasica rekao je da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati i zato je njegova politička partija dala podršku Kovačeviću.

„Ne sumnjamo u izborni rezultat i pobjedu Kovačevića, kao i u osvajanje skupštinske većine“, rekao je Lasica.

(www.palelive.com / Srna)

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare