Potpisan sporazum o izgradnji dijela regionalnog puta na Trebeviću

0

ISTOČNI STARI GRAD – Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i vršilac dužnosti direktora preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić potpisali su  Sporazum o definisanju međusobnih odnosa o zajedničkim ulaganju u dio regionalnog puta R-446 na relaciji Vraca-Trebević, projekta vrijednog oko 900.000 KM.

Prema ovom sporazumu, učešće opštine i Vlade Republike Srpske u rehabilitaciji ovog puta je po 50 odsto planiranih sredstava.

Ova dionica dužine je tri kilometra i proteže se od Vraca preko Zlatišta do Brusa.

Gašanović je, izražavajući zadovoljstvo današnjim događajem, precizirao da je opština Istočni Stari Grad, putem Savjeta ministara obezbijedila 450.000 KM, i naglasio da je i Vlada Republike Srpske pokazala razumijevanje za ovaj projekat i obezbijedila drugu polovinu sredstava, u čemu je učestvovalo i preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske i „Putevima Republike Srpske“, kao i direktoru Nešiću što su prepoznali značaj ovog infrastrukturnog projekta i podržali njegovu realizaciju.

Nešić je najavio da će projekat rehabilitacije dijela puta biti završen u narednih 20 dana, a kompletan posao do kraja oktobra, prije početka zimske sezone na Jahorini.

„Od Vraca do Brusa imaćemo potpuno rekonstruisanu dionicu ovog puta što će značajno doprinijeti razvoju turizma u ovom dijelu Republike Srpske“, zaključio je Nešić.

On je potvrdio da se ozbiljno razmatra i sanacija dijela puta na relaciji Jasik-Brus, o čemu je razgovarano sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem i načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare