Potpisan protokol o saradnji između Opštine Pale i „MB Kapital“ Moskva

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević i predstavnici ruskog konzorcija „MB Kapital“ Moskva potpisali su na Jahorini Protokol o saradnji kojim su definisane aktivnosti međusobne saradnje na izgradnji aparthotela „Mladost“ na Jahorini.

Podsjećamo, zaključivanjem ugovora o zamjeni nepokretnosti između Vlade Republike Srpske i opštine Pale omogućeno je ruskim investitorima da prošire ranije kupljenu parcelu na Jahorini i grade hotel od 20.000 metara kvadratnih, vrijedan 50 miliona KM.

Ruski investitori ranije su kupili dio zemljišta i nekadašnji Dom „Mladost“, a sklapanjem ugovora, koji se odnosi na neizgrađeno građevinsko zemljište koje se nalazi u obuhvatu Regulacionog plana posebnog područja Jahorina, omogućeno im je da prošire građevinsku parcelu i grade savremeni hotelski kompleks.

Inače, ovaj projekat predstavlja najveću investiciju na ovom području od završetka rata do danas čiji će efekti biti višestruki za opštinu Pale. Samo od prodaje zemljišta u opštinski budžet sliće se više od 3,5 miliona KM koje lokalna uprava planira usmjeriti na realizaciju drugih infrastrukturnih projekata, a biće angažovana i lokalna građevinska operativa dok će nakon izgradnje hotelskog kompleksa biti uposleno oko 150 radnika sa ovih prostora.

S druge strane, potpisani protokol mnogo znači i za turističku ponudu s obzirom na to da se otvaraju mogućnosti izgradnje novih hotela, ali i dodatnih sadržaja koji će dopuniti i zimski i ljetnji sadržaj na Jahorini.

Predstavnici ruskog konzorcija najavili su u narednom periodu svečanu prezentaciju budućeg aparthotela „Mladost“ na Jahorini.

(www.palelive.com / D.B.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare