Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Švedskom asocijacijom

0
Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Švedskom asocijacijom

VIŠEGRAD/STOKHOLM – Delegacija Saveza opština i gradova Republike Srpske, potpisala je danas u Stokholmu Memorandum o razumijevanju sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona.

Potpredsjednik Saveza opština i gradova Republike Srpske Mladen Đurević rekao je u izjavi Srni da je cilj posjete Švedskoj upoznavanje o funkcionisanju Švedske asocijacije lokalnih vlasti i regiona, kao i lokalne samouprave u toj zemlji.

„Danas smo potpisivali Memorandum o razumijevanju koji će dovesti do uvezivanja opština i gradova na zadovoljstvo svih građana. Pitanja života građana u lokalnim zajednicama su veoma bitna i na ovaj način pomoći ćemo i ojačati lokalne zajednice“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da će na ovaj način biti dobijena stručna znanja, kako bi se lokalne zajednice uključile u proces evropskih integracija.

Delegaciju Saveza opština i gradova Republike Srpske čine potpredsjednici Mladen Đurević i Đorđe Milićević, kao i član Stručne službe Saveza Predrag Pajić.

Projekat „Jačanje uloge saveza opština i gradova u BiH“ realizuje Savez opština i gradova Republike Srpske zajedno sa Savezom opština i gradova Federacije BiH i Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona.

Projekat su podržale vlade Švedske i Švajcarske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments