Potpisan 71 ugovor o stipendiranju učenika i studenata

0
Potpisan 71 ugovor o stipendiranju učenika i studenata

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas je potpisao ugovore o stipendiranju sa 71 studentom i učenikom sa područja te opštine.

Kraljević je izjavio da je riječ o novim stipendistima, a da je ukupan broj učenika i studenata koje finansijski podržava ta lokalna zajednica, uključujući i stipendiste iz ranijih godina, 112.

On je pojasnio da opština Vlasenica za ove potrebe u budžetu planirala 71.000 KM, a da je visina pojedinačne stipendije 100 KM.

„Našim studentima želimo da steknu kvalitetna znanja na tim fakultetima i da se vrate ovdje jednog dana i ta znanja prenesu na onim radnim mjestima koja budu dobili. Mi ćemo se potruditi da ih u najvećem broju zaposlimo i da ih zadržimo na ovim prostorima“, rekao je Kraljević novinarima.

Gimnazijalka Anastasija Đurić dobila je stipendiju kao učenik generacije u vlaseničkoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

„Ja sam najmlađi stipendista ovdje i to mi mnogo znači. Podstiče me da nastavim da i dalje budem dobra“, rekla je Đurićeva novinarima.

Student treće godina Studijskog programa šumarstva u Vlasenici Slobodan Slijepčević prvi put će od ove školske godine dobijati stipendiju.

Slijepčević je novinarima rekao da će mu stipendija značajno olakšati dalje studiranje.

„Zahvalan sam opštini Vlasenica što me podržava na ovaj način“, rekao je Slijepčević.

Potpisivanju ugovora sa novim stipendistima prisustvovala je i predsjednik vlaseničke Skupštine Gordana Trampić.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare