Poštovanjem mjera zaštititi zdravlje učenika i zaposlenih u školama

0

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je pred početak nove školske 2020/2021. godine pozvalo građane Srpske da se pridržavaju svih preventivnih epidemioloških mjera s ciljem zaštite i očuvanja zdravlja učenika i svih zaposlenih, bezbjednog boravka u školi, te nesmetanog odvijanja nastavnog procesa.

Iz Ministarstva ističu da je radi bezbjednosti svih i u najboljem interesu očuvanja zdravlja u najširoj zajednici još jednom ukazanao na preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, u skladu sa kojima je i organizovan rad u svim školama u Republici Srpskoj.

„Vjerujemo da na važnost ovih mjera i uticaj na svijest svih građana Srpske u tom smislu možemo dodatno ukazati snažnom medijskom kampanjom putem koje ćemo zajedno obezbijediti valjane informacije, a kako bismo poštujući propisane mjere rizik od obolijevanja učenika, zaposlenih u školama, te svih građana Srpske sveli na minimum“, poručuju iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Jedan od elemenata promotivne kampanje sa preporukama za bezbjedan boravak u školi je i video-animacija, koja se može preuzeti putem linka https://www.youtube.com/watch?v=XgItxow8oBI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0m9iEzSFuIS2FmVD_pHVFUSv47EKVg9AYGIkAdjoico30zWAy02G06qiI.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare