Postavljena dva parkinga za bicikle vrijednosti 3.400 KM

0

SOKOLAC – Na Sokocu su postavljena dva parkinga za bicikle u okviru projekta grupe mladih „Biciklizam kao stil života“, ukupne vrijednosti 3.400 KM, rekao je Srni član projektnog tima Mladen Mačar.

On je naveo da je danas postavljen parking za bicikle kod Gradskog stadiona „Bara“, a prije dva dana parking kod Sportske dvorane na Sokocu.

Mačar je istakao da u finansiranju ovog projekta Omladinska banka opštine Sokolac i Fodacija „Mozaik“ učestvuju sa 1.500 KM, a opština Sokolac i Javna ustanova Sportsko-rekreativni centar „Glasinac“ sa 1.900 KM.

„Evidetna je činjenica da se bicikli u našem gradu u poslednje vrijeme intenzivnije koriste, a prvenstveno među mladima, pa smo došli na ideju da usmjerimo građane na zdrav način života te utičemo na smanjenje posljedica svakodnevnih stresnih situacija izazvanih životnim neprilikama, te epidemijom virusa korona“, rekao je Mačar.

Prema njegovim riječima, sve više ljubitelja sporta i sportista svakodnevno koriste bicikle za dolazak na treninge, a na Sokocu ne postoji nijedno parking mjesto, pa su na inicijativu jednog od prijatelja iz Planinarskog društva „Glasinac“ odlučili da kao neformalna grupa mladih, kroz ovaj projekat obezbijede mjesto za bicikle, za sada na te dvije lokacije u gradu koje se nalaze pod video-nadzorom.

Prema njegovim riječima, zaposleni iz lokalnog Sportsko-rekreativnog centra „Glasinac“ pružili su im tehničku podršku u postavljanju parkinga, kao partneri u projektu pružanjem usluga u radnim i edukativnim projektnim aktivnostima.

Članovi sokolačkog Planinarskog društva „Glasinac“ Milica Simić, Mladen Mačar i Božidar Curović su i članovi projektnog tima „Biciklizam kao stil života“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare