Poslije transplantacije jetre, Milan Simetić dobro se oporavlja

0
Poslije transplantacije jetre, Milan Simetić dobro se oporavlja

ŠEKOVIĆI – Četrnaestogodišnji Milan Simetić iz Šekovića, kome je 25. decembra obavljena transplantacija jetre u italijanskom gradu Padovi, dobro se oporavlja, rekla je danas Srni njegova sestra Mileva Simetić. Mileva, koja je sa majkom u Padovi, rekla je da je Milan prije sedam dana otpušten iz bolnice da bi vidjeli kako reaguje na vazduh i zbog šetnje.

„Kući ćemo za mjesec dana, jer nas ljekari još ne puštaju zbog udaljenosti Šekovića“, rekla je Mileva u telefonskom razgovoru.

Mileva je dodala da Milan svakodnevno ide na dijalizu i da veoma dobro podnosi sve medicinske procedure.

Ona je istakla da su veoma zadovoljni tretmanom i odnosom koje Milan i njegova porodica imaju u bolnici u Padovi.

„Imamo veliku podršku sa svih strana. Htjeli su mu i ovdje dovesti novinare, jer kažu da nikada nisu imali tako hrabrog i jakog pacijenta, ali on još ne želi da daje izjave“, kaže Mileva Simetić.

Prema njenim riječima, Milan često pominje drugare u Šekovićima, najviše druga Ristu.

Dječak Milan Simetić od rođenja je imao problema sa bubrezima, koji su mu 2016. godine otkazali, a ugrožen mu je bio i rad jetre, pa je jedina nada za ozdravljenje bila transplatacija organa.

Zbog velikih troškova koje zahtijeva jedan ovako složen medicinski poduhvat, koji porodica Simetić nija mogla da finansira, organizovana je humanitarna akcija regionalnih razmjera tokom koje je prikupljen novac za transplataciju koja je obavljena u bolnici u Padovi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments