Posjeta osnovnim školama povodom Dana dječije knjige

0

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva danas će, povodom Međunarodnog dana dječije knjige, organizovati druženje sa djecom u osnovnim školama u Trnovu, Palama i Čelincu, a pokloniće i određen broj naslova školskim bibliotekama.

Tokom posjete osnovnim školama predviđeno je druženje sa djecom u trajanju jednog školskog časa, gdje će im se govoriti o značaju čitanja i razgovarati o njihovim omiljenim knjigama i junacima iz bajki i knjiga, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

U 9.45 časova biće priređeno druženje sa učenicima Osnove škole /OŠ/ „Trnovo“ uz Andersenove bajke, te promovisan i ilustrovani rječnik „Učimo engleski“, a u 13.30 časova sa učenicima četvrtog razreda OŠ „Srbija“ na Palama uz poeziju LJubivoja Ršumovića, a planirana je i radionica ilustracije.

U OŠ „Miloš Dujić“ u Čelincu u 11.30 časova književnik Ranko Pavlović promivisaće knjigu „Kako se ispričala neispričana bajka“.

Međunarodni dan dječije knjige obilježava se danas širom svijeta. Datum rođenja čuvenog pisca Hansa Kristijana Andersena, izabran je kao dan kada se slavi ljubav prema čitanju i usmjerava pozornost prema knjigama za djecu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare