Nove tehnike rada i učenja za darovitu djecu

0

ZVORNIK – U zvorničkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” večeras je u saradnji sa “Nikola Tesla centrom” iz Novog Sada održana završna besplatna radionica za darovitu djecu o novim tehnikama rada i učenja kroz igru.

Koordinator “Nikola Tesla centra” za Zvornik i širu regiju Slađana Živković iz Loznice rekla je novinarima da je ovaj centar specijalozivani program za edukaciju djece, vaspitača i roditelja s ciljem da se djeci omogući da na zanimljiviji i lakši način savladaju svoje gradivo.

Živkovićeva je dodala da ovaj program obuhvata rad sa djecom od četiri do 12 godina.

“To znači da radimo i sa predškolskom djecom kod kojih se malo više potencira na motoričkim aktivnostima uz misaone procese”, rekla je Živkovićeva.

Ona je dodala da se misaoni procesi ubacuju u dječije aktivnosti kako bi usvojili takav način razmišljanja, odnosno da na zanimljiviji način mogu da rade svoje domaće zadatke, kada krenu u školu.

Prema njenim riječima, u zvorničkoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” radi se ciklus besplatnih radionica sa darovitom djecom četvrtog razreda.

“Učitelji i pedagozi su izabrali 28 učenika koja pohađaju te radionice, a pošto je ovo poslednja radionica ovog ciklusa, djeca su dobila diplome da su savladala tehnike koje su im bile pokazane”, rekla je Živkovićeva.

Ona je najavila da će u ponedjeljak, 8. aprila, biti organizovane radionice sa svom ostalom djecom zvorničkog područja.

“Cilj radionica je podizanje nivoa intelektualnih sposobnosti učenika, razvijanje brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja, te pravovremeno uočavanje darovitih učenika i podsticanja razvoja njihovih sposobnosti”, rekla je ona.

“Nikola Tesla” centar program se sprovodi u 15 država Evrope, u šest je akreditovan – Srbija, Slovenija, Crna Gora, Češka, BiH i Hrvatska, a u devet država se sprovodi uz saradnju sa obrazovnim institucijama – Sjevrena Makedonija, Italija, Slovačka, Rumunija, Mađarska, Bugarska, Norveška, Švajcarska i Grčka.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

  Pretplatite se  
Obavjesti me o