Posjeta majkama poginulih boraca Srpske

0

VIŠEGRAD – Rukovodstvo opštine Višegrad i predstavnici opštinske Boračke organizacije danas su posjetili Milju Tanasković i Janju Marković, supruge i majke poginulih boraca i uručili im prigodne poklone.

„Dolazak načelnika i njegovih saradnika znači mi mnogo, ova posjeta me oduševila. Dovoljno je da me neko posjeti i pokaže da misli na mene“, rekla je Tanaskovićeva, koja je 1992. godine izgubila sinove Radu, Vladu i kćerku Vladanku.

Ona je zahvalila načelniku opštine Višegrad na brizi i pomoći, te istakla da će ovu posjetu dugo pamtiti.

„Mnogo sam zahvalna, ovo mi puno znači. Od sve djece, imam unuka Miroslava i snaju Draganu, koji mi daju snagu za život“, naglasila je Tanaskovićeva.

Markovićeva, koja je 1992. godine izgubila supruga Miloša i dvojicu sinova – Ristu i Pericu, rekla je da nakon gubitka najmilijih ima podršku kćerke, sina i unučadi koji je svaki dan obilaze.

„Ovo je za mene veliki dan, koji ću pamtiti dok sam živa. Hvala vam što ste došli da me obiđete“, kaže ova osamdesetosmogodišnja starica.

NJen sin Živorad zahvalio je načelniku i predstavnicima Boračke organizacije za posjetu.

„Ovo je za moju majku veliki dan, jer su pokazali da je nisu zaboravili. To nam mnogo znači“, rekao je Marković.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević napomenuo je da posjeta ovim hrabrim majkama govori da nisu zaboravljeni oni koji su u ratu dali svoje živote.

On je poručio da članovi porodica poginulih boraca ne smiju biti zaboravljeni i da im je potrebno pokazati da opština stoji uz njih i pomaže u skladu sa mogućnostima.

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije Milisav Vasić izjavio je da su porodice bile oduševljene, što se vidjelo na njihovim licima.

„Drago nam je što je načelnik organizovao ovu posjetu, koja znači ovim porodicama, koje su dale po tri člana za stvaranje Republike Srpske“, istakao je Vasić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare