Posebne pogodnosti na Zlatiboru za turiste iz Srpske

1

VIŠEGRAD – Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković i zamjenik predsjednika opštine Čajetina Arsen Đurić potpisali su danas u Višegradu protokol o saradnji na osnovu kojeg će građani Srpske ostvariti pravo na popust i posebne pogodnosti u narednoj turističkoj sezoni prilikom boravka na Zlatiboru.

Gluhaković je rekao da je cilj potpisivanja protokola nastavak saradnje turističkih radnika Višegrada sa turističkim radnicima zapadne Srbije, a posebno zlatiborskog okruga.

On je dodao da protokol podrazumijeva sve oblike saradnje – privrednu, sportsku, kulturnu i, posebno, turističku.

„Gosti iz Republike Srpske moći će po mnogo povoljnijim uslovima da koriste smještajne kapacitete i druge resurse koje Zlatibor nudi. Cilj nam je da uspostavimo sinergiju i znanja koje imaju turistički radnici Zlatibora prenesemo ovdje u Višegrad“, rekao je Gluhaković, nakon što je sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem otvorio nove prostorije Turističke organizacije Višegrad.

On je dodao da godišnje Višegrad posjeti više od 300.000 turista, a da ih veliki broj dolazi upravo sa Zlatibora.

„Koristimo sve mogućnosti da promovišemo turizam, proizvodnju zdrave hrane, te da turistički objekti u Višegradu budu prepoznatljivi. Nastavićemo da jačamo veze, ne samo sa Zlatiborom, nego i sa cijelom Srbijom, da koristimo naše specijalne veze u dobre svrhe“, naglasio je Gluhaković.

On je podsjetio da su Ministarstvo trgovine i turizma i Vlada Republike Srpske uložili mnogo u Višegrad.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo veliki dan za opštinu i za sve stanovnike Višegrada.

„Otvorene su nove prostorije Turističke organizacije u glavnoj ulici, o čemu njihovi radnici maštaju godinama. Opština Višegrad je nesebično pomogla da Turistička organizacija danas ima ovakav objekat s obzirom na to da iz godine u godinu imamo sve veći broj turista“, istakao je Đurević.

On je dodao da su otvaranjem novih prostorija stvoreni bolji uslovi za rad i prijem turista koji žele da dobiju informacije o turističkim potencijalima opštine Višegrad.

Zamjenik predsjednika opštine Čajetina Arsen Đurić rekao je da je će nove prostorije doprinijeti boljoj promociji i afirmaciji Višegrada, jer veliki broj gostiju koji posjećuju Zlatibor posjete i Višegrad.

„Potpisivanje protokola je nastavak dobre saradnje Turističke organizacije Zlatibor i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, kao i sa Turističkom organizacijom Višegrad“, istakao je Đurić.

On je dodao da će i ove godine biti obezbijeđene određene pogodnosti za građane Republike Srpske, a saradnja će biti proširena i formiranjem zajedničkog proizvoda Srpske i Srbije.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovo veliki dan za zaposlene u ovoj turističkoj organizaciji, jer su nakon 15 godina dočekali da turizam dobije mjesto koje zaslužuje.

„Opštinska vlast je pokazala da je turizam u Višegradu privredna grana koja ima mogućnost da napreduje. Turizam je jedina grana koja je ove godine pokazala privredni rast“, istakla je Todorovićeva.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović rekla je da je ovo važan dan za najbrže rasteću turističku destinaciju – Višegrad.

„Lokalna samouprava je pokazala razumijevanje da prostorije budu na dostupnom mjestu turistima. Mi ćemo nastojati da materijal koji imamo dostavimo u nove prostorije turističke organizacije kako bi turisti mogli da izaberu i druge destinacije“, istakla je Jovanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ministar Gluhaković, poslijeratnitni „akademski građanin“ sa kupljenom diplomom FABUS-a u Novom Sadu, već dugo upravlja turizmom RS. rezultati se znaju i jako su vidljivi!
Baš me interesuje da li će da mi daju popust po ovom sporazumu u Hotelima, samo zato što sam iz RS ? Koje glupostii koja zamajavanja! Pokušajte!
Za turističku ekspanziju Višegrada nek se zahvale gospodinu geniju Emiru Kustirici i njegovim vizijama.