Poribljavanje sa 2.000 komada potočne pastrmke

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sportsko ribolovno društvo „Željeznica“ iz Istočnog Sarajeva organizovalo je danas poribljavanje rijeke Željeznice u njenom toku iznad naselja Kijevo u opštini Trnovo sa oko 2.000 komada potočne pastrmke.

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva „Željeznica“ Đorđe Klepić izjavio je Srni da je poseban akcenat akcije bio na takmičarskoj stazi na kojoj je 2018. godine organizovano Svjetsko prvenstvo u ribolovu.

„Navedena staza će služiti za prave sportske ribolovce za takmičenja gdje je sistem `uhvati i vrati`. U ostalom dijelu Željeznice moći će se uloviti nekoliko komada ribe“, rekao je Klepić, dodajući da je ribu za poribljavanje obezbijedilo udruženje, a manja količina im je i donirana.

Klepić je naveo da se akciji odazvao veliki broj ribolovaca, te da je poribljavanje
obavljeno vrlo uspješno.

Klepić je dodao da je na Upravnom odboru društva donesena odluka da se poribi Željeznica, da se pojača ribočuvarska služba i da se privuče što veći broj ribolovaca.

„Prošle godine smo na Željeznici napravili drvenu kućicu u Kijevu za okupljanje, a ove godine imamo namjeru da organizujemo neko takmičenje, kako na nivou Republike Srpske, tako i na nivou krovnog saveza BiH“, naveo je Klepić.

On je dodao da će Željeznica biti jedna od rijetkih čistih rijeka na kojoj se može izvršiti dobar ulov, a da se ne mora ići po 200 kilometara do drugih rijeka.

„Naš cilj i zadatak bio je da dobro poribimo Željeznicu, da je očuvamo i da pozovemo prave sportske ribolovce da je posjete“, istakao je Klepić.

Sportsko ribiolovno društvo „Željeznica“ pokriva tri gradske opštine – Trnovo, Istočnu Ilidžu i Istočno Novo Sarajevo i ima oko 120 članova.

Klepić je rekao da je cijena ribolovačke godišnje dozvole u Republici Srpskoj 98 KM za seniore, a 53 KM za osobe sa invaliditetom od prve do četvrte kategorije i penzionere.

„Na Željeznici cijena dnevne dozvole je 20 KM za one koji nisu članovi udruženja unutar Republike Srpske. Ribolovci iz Republike Srpske koji dolaze na Željeznicu da pecaju plaćaju samo pet KM ribočuvaru“, napomenuo je Klepić.

Klepić je dodao da se dozvola može izvaditi kod sekretara Udruženja, u Ulici Spasovdanska broj osam, Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare