Vlada: Poreska uprava da deblokira žiro račun FMSN-a

0

Vlada Republike Srpske odobrila je danas Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite da 700.000 KM iz budžetske rezerve preusmjeri za isplatu jednokratnih naknada na ime otpremnina za višak zaposlenih radnika Privrednog društva „FAMOS“ iz Istočnog Sarajeva.

Vlada je 12. juna zadužila Ministarstvo finansija da obezbijedi ova sredstva, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske predložila je Poreskoj upravi Republike Srpske da Privrednom društvu „Fabrika motora specijalne namjene“ sa Pala deblokira žiro račun do završetka postupka finansijskog restrukturisanja i shodno tome preduzme odgovarajuće aktivnosti.

Ovo je navedeno u usvojenoj informaciji o zahtjevu Privrednog društva „Fabrika motora specijalne namjene“ sa Pala za deblokadu žiro računa i vraćanje sredstava koja je skinula Poreska uprava.

Vlada je usvojila informaciju o prijedlogu odluke o raspodjeli opreme u okviru prve faze projekta digitalizacije prenosne i emisijske mreže javnih radio-televizijskih servisa u BiH.

Zadužuje se Radio-televizija Republike Srpske da prilikom preuzimanja opreme preuzme i svu prateću dokumentaciju neophodnu za utvrđivanje vlasništva, knjiženja, održavanja, i korištenja predmetne opreme, a Ministarstvo saobraćaja i veza da prati aktivnosti u vezi sa procesom digitalizacije i da o tome redovno izvještava Vladu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare