Popusti u knjižarama na izdanja za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva obilježiće tradicionalno 2. april – Međunarodni dan dječije knjige, popustom u svojih 20 knjižara na određena izdanja za djecu.

Građani će sutra moći da kupe, po popustu od 50 odsto, nagrađene knjige za djecu iz edicije „Sovica“ i za 20 odsto jeftinije školsku lektiru i dječiju literaturu, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

„Epidemiološke mjere u vezi virusa korona ne dozvoljavaju nam veća okupljanja i promocije, ali uspjeli smo pronaći nekoliko načina da na simboličan način obilježimo ovaj dan“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je saradnik Zavoda iz udruženja „Izražajnost“, glumac Milan Bosiljčić, izabrao jednu bajku Hansa Kristijana Andersena objavljenu u jednom od njihovih izdanja, koju će putem Zavodovog zvaničnog kanala na platformi „Ju tjub“ podijeliti sa najmlađom publikom.

Tijana Dabić i Jasna Jovičić, autori izdanja „Moja predškolska knjiga“ uz koju se predškolci od ove godine pripremaju za polazak u prvi razred osnovne škole, će u knjižari Zavoda u Bijeljini u Ulici Gavrila Principa broj 14, od 15.00 do 16.00 časova održati pojedinačno savjetovanje za zainteresovane roditelje.

U saopštenju se dodaje da će to biti prilika da roditelji dobiju informacije i savjete kako da na najbolji način uz ovo izdanje pripreme svoje predškolce za polazak u školu.

Autor hit knjige za najmađe „Kuća vremena“ Jelena Kojović Tepić potpisivaće ovu zabavnu knjigu u knjižari u Banjaluci u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića 71 sutra od 18.00 do 19.00 časova.

„Riječ je o modernoj bajci o pustolovinama mašte i odrastanja satkanoj od tananih niti dječijeg duha, oplemenjena dobrotom, igrom, smijehom i radošću“, dodaje se u saopštenju.

Sve knjižare Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva od danas rade po ljetnom radnom vremenu tako da zainteresovani mogu iskoristiti duže radno vrijeme maloprodajnih objekata kako bi pronašli nešto za svoje najmlađe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments