Popović: Od slave do slave grad postao gradilište

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović izjavio je da je Višegrad, koji danas proslavlja krsnu slavu Malu Gospojinu, u proteklih godinu dana postao gradilište sa najvećim projektom u Republici Srpskoj – izgradnjom Andrićgrada.Nizom kulturnih i sportskih manifestacija opština Višegrad danas je proslavila krsnu slavu ove lokalne zajednice, kojoj je, pored brojnih gostiju iz susjednih opština, prisustovala i ministar za porodicu, omladinu i sport Nada Tešanović.
Sveštenik Aleksandar Topalović, nakon lomljenja slavskog kolača sa Popovićem, rekao je da Majka Božija, zaštitnica ove opštine i hrama na Megdanu u Višegradu, pod svoje skute prima sve hrišćane koji se tu osjećaju lijepo i sigurno.

„NJoj svakodnevno i na ovaj dan upujućemo molitve, posebno u ovim za srpski narod teškim i smutnim vremenima“, rekao je Topalović.

Predstavnici opštine Višegrad jutros su prislužili svijeće ispred Spomenika braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca, a načelnik Popović je organizivao prijem za porodice poginulih boraca.

Povodom krsne slave opštine, predstavnici Udruženja građana „Era“ iz Užica su štićenicama Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine na Okolištima u Višegradu poklonili pet računara.

Organizator Međunarodnog dječijeg festivala folklora „Licidersko srce“ Gordana Paunović rekla je da su računari kupljeni od sredstava obezbijeđenih prodajom liciderskog srca tokom festivala koji je ovog ljeta održan u nekoliko gradova Srbije i u Višegradu, a na kome je nastupilo 800 djece iz devet zemalja.

Održane su i ulične trke za učenike osnovnih škola iz Užica i Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare