Popisom obuhvaćeno 30 domaćinstava

0

ISTOČNO SARAJEVO – Probni popis na području opštine Istočno Novo Sarajevo, kojim će biti obuhvaćeno 30 domaćinstava, počeo je jutros i sve aktivnosti se odvijaju po planu, rekao je Srni član Opštinske popisne komisije Pero Mandić. Prema njegovim riječima, probnim popisom biće obuhvaćen samo jedan popisni krug u mjesnoj zajednici Miljevići na entitetskoj liniji razgraničenja.
Mandić je naglasio da je prije probnog popisa obavljena obuka za popisivače i opštinske instruktore koja je provedena u skladu sa metodologijom Agencije za statistiku BiH.

“Podaci sa popisa su tajni i zaštićeni zakonom”, naglasio je Mandić i dodao da se očekuje da će probni popis trajati od sedam do deset dana.

On je napomenuo da su međunarodni posmatrači najavili dolazak tokom probnog popisa u ovoj opštini.

Probni popis u BiH počeo je danas i trajaće do 29. oktobra, a biće obavljen u 60 popisnih krugova, od kojih jedan obuhvata oko stotinu domaćinstava.

Probnim popisom u Republici Srpskoj biće obuhvaćeno 15 opština i 21 popisni krug, što znači da će u nekim opštinama biti više popisnih krugova, a to je oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj biće proveden u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments