Popisana opštinska imovina procijenjena na 78.137.663 KM

0

ZVORNIK – Komisija za popis imovine opštine Zvornik do danas je identifikovala, evidentirala i procijenila opštinsku imovinu u ukupnoj vrijednosti 78.137.663 KM, navedeno je u informaciji o stanju popisa i upisa imovine opštine Zvornik, koja je usvojena na današnjoj sjednici Skupštine opštine /SO/.
Opštinsko zemljište u cijelosti je popisano i procijenjeno na 32.920.921 KM, a ovaj posao završen je i kad je riječ o lokalnim putevima koji su procijenjeni na 13.733.239 KM i gradskim ulicama koje su procijenjene na 6.388.400 KM.

Do sada evidentirani školski objekti procijenjeni su na 12.181.630 KM, a ostalo je da se ovaj posao uradi kada je riječ o srednjoškolskim objektima, dok je do sada popisana komunalna infrastruktura procijenjena je na 12.063.384 KM, a nekategorisani putevi na 850.087 KM.

U Informaciji je navedeno da je procjena kanalizacionog sistema u gradu, kao i toplane, u toku.

U narednom periodu Komisija za popis opštinske imovine radiće i na identifikaciji, popisu i procjeni pristupnih puteva na području opštine Zvornik, te na popisu stanova i poslovnih prostora koji nisu otkupljeni ili nije podnesen zahtjev za povrat u skladu sa Zakonom o privatizaciji državnih stanova, kao i na rješavanju sporne opštinske imovine.

Iz Komisije za popis opštinske imovine, koja je do sada završila oko 70 odsto posla, napominju da rade u kontinuitetu već nekoliko godina, ali da je riječ o obimnom poslu i da ne zavisi sve od rada Komisije, već i od nekih drugih institucija i ustanova uključenih u ovaj proces.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare