Ponovo okupljanje zbog neisplaćenih plata

0

ISTOČNO SARAJEVO – Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo ponovo su se okupili ispred bolničke kapije nezadovoljni jer nisu primili oktobarsku i novembarsku platu.
Predsjednik Unije sindikata u Bolnici Istočno Sarajevo Tatjana Jovičić najavila je za petak, 25. decembar, informativne zborove u bolnicama u Doboju, Bijeljini i Banjaluci jer zaposleni nisu dobili novembarsku platu, dok zaposleni u Bolnici u Istočnom Sarajevu potražuju i oktobarska i novembarska primanja.

„Mi imamo još jedan problem. Prije nekoliko dana usvojena je sistematizacija, ista ona koju je Upravni odbor odbio prije mjesec dana. Tom sistematizacijom se naša ustanova spušta na niži nivo, a mnoga odjeljenja se spajaju u jedno, s čime se mi ne slažemo“, istakla je Jovičićeva, koja je i član Glavnog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine Republike Srpske.

Ona je izjavila novinarima da nije ispoštovan dogovor sa sastanaka predstavnika regije kod gradonačelnika Istočnog Sarajeva da će se raditi sertifikacija ustanove, da se bolnica sistematizacijom neće spuštati na niži nivo i da će se govoriti o novoj bolnici.

„Vidjećemo šta će biti. Mi ćemo se boriti za svoja prava iz domena radnih odnosa, kao i za zdravstvenu zaštitu stanovništva Sarajevsko-romanijske regije na koju imaju pravo“, istakla je Jovičićeva.

Zaposleni u Bolnici Istočno Sarajevo okupili su se i 24. novembra nezadovoljni jer tada nisu bili primili avgustovsku platu. Tada im je obećano da će tu platu da prime 27. novembra.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare