Pomor ribe u Mokranjskoj Miljacki

0

03.07.2012. godine na prostoru od Sumbulovca prema Han Derventi došlo je do velikog trovanja ribe u Mokranjskoj Miljacki od za sada nepoznatog počinioca. Nastala šteta je velika jer je uništeno više hiljada komada potočne pastrmke kao i sva mlađ koju je USR Bistrica u jesen 2011. godine posijala.

“O pomoru ribe smo obavijestili nadležne inspekcijske organe kao i policiju od kojih očekujemo da u što kraćem roku otkriju počinioca ovog krivičnog djela.

Kao udruženje smo zadnjih godina uložili mnogo sredstava kako bi poribili riječne tokove na našoj opštini i izveli niz akcija na čišćenju i zaštiti naših rijeka. Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Posljednjih godina imali smo trovanje rijeke Prače gdje nam je takođe uništen skoro cjelokupan riblji fond i nanesena velika šteta svim ostalim biljnim i životinjskim vrstama.

Od policije očekujemo da otkrije počinioce jer se to desilo u dijelu rijeke koji ima uzvodno i nizvodno dosta kuća uz obalu i nije moguće da niko nije vidio ko i šta je radio i sipao u rijeku.

Takođe očekujemo od nadležnih opštinskih organa da konačno počnu ozbiljno raditi svoj posao na zaštiti riječnih obala i vodotoka jer se otpad godinama baca u rijeke i nikad niko nije uhvaćen u djelu i kažnjen za primjer ostalim neodgovornim građanima.

Ovim putem molimo sve građane da nam pomognu ako imaju kakvu informaciju o počiniocima kako bi bili privedeni i odgovarali za ovo djelo.” – stoji u saopštenju koje je izdao predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca “Bistrica-Pale” Nikola Lazarević.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pomor-ribe-m-miljacka/] width=[88] height=[70] title=[Pomor ribe u Mokranjskoj Miljacki] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb88_] thumb_cache_dir=[thumbs88] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments