Pomoć srpske dijaspore iz Kanade

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U opštini Istočno Novo Sarajevo danas je podijeljena novčana pomoć za djecu iz 41 porodice koja živi u stanju socijalne ugroženosti, zahvaljujući Crkvenoj opštini Edmonton iz Kanade, koja kontinuirano vodi brigu o Srbima u Republici Srpskoj.
“Riječ je o našoj braći i prijateljima koji su nekada živjeli na ovim prostorima i borili se za Republiku Srpsku, a koji su se ponovo javili sa željom da upute pomoć zemljacima, odnosno njihovoj djeci“, rekla je novinarima poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević, koja je posredovala u realizaciji ove pomoći.

Ona je naglasila da Crkvena oština Edmonton svake godine sunarodnicima u raznim krajevima Srpske pokloni oko 30.000 američkih dolara pomoći, za šta im se najiskrenije zahvalila u ime svih koji su primili pomoć i u svoje lično ime.

Prema njenim riječima, uskoro će i djeca iz najugroženijih porodica koje žive na području opštine Istočna Ilidža dobiti pomoć, takođe u pojedinačnom iznosu od po 100 američkih dolara.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković precizirao je da je listu porodica koje su danas dobile pomoć od Srba iz Kanade sačinio opštinski Centar za socijalni rad.

“Želim da naglasim da su u današnju pomoć uključena i djeca sa posebnim potrebama, tako da se od srca zahvaljujem sunarodnicima iz Kanade, koji sve ove godine nisu zaboravili svoje korijene i svake godine nas obraduju pažnjom i bratskom brigom“, rekao je Drašković.

Zoran Trifunović, koji je prije rata živio u sarajevskoj opštini Vogošća, najiskrenije se zahvalio za pomoć, ističući da će mu to puno pomoći jer ni on ni supruga ne rade, podstanari su i imaju dvoje djece.

I Dalibor Mumović, borac prve kategorije, koji nema stalno zaposlenje, kao ni njegova supruga, a imaju dvoje djece, najtoplije se zahvalio “srpskoj braći iz Kanade“.


(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare