Pomoć poljoprivrednim proizvođačima i privrednicima iz budžeta opštine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine /SO/ Istočno Novo Sarajevo imenovali su Aleksandra Kostovića iz Demokratskog saveza /DEMOS/, za zamjenika načelnika ove opštine.

Odbornici su na današnjoj sjednici SO usvojili Program razvoja sporta opštine Istočno Novo Sarajevo i Odluku o usvajanju Programa podsticaja razvoju privrede i poljoprivrede za ovu godinu u iznosu od 100.000 KM.

Načelnik opštine IstoČno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da se ovim programom žele podstaći poljoprivredni proizvođači sa 50.000 KM, kao i preduzetnici u mikro, malim i srednjim preduzećima.

„U ovoj teškoj situaciji mi smo u budžetu uspjeli da nađemo određena sredstava koja i nisu mala, da pomognemo svim našim poljoprivrednim proizvođačima i privrednim subjektima koji posluju na našoj opštini“, rekao je Katić novinarima.

Prema njegovim riječima, tokom godine rebalansom budžeta planira se izdvajanje dodatnih sredstava za podsticaj i onim privrednim subjektima koji su ugroženi donesenim epidemiološkim mjerama.

Katić je naveo da je pristupljeno izmjeni regulacionih planova „Centar tri“ i „Vaskovića livade“.

„Regulacioni plan ‘Vaskovića livade’ je istekao i pokrenuta je odluka o pristupanju izradi novog regulacionog plana kako bi se proširila urbana zona, a samim tim i razvoj opštine na druge lokalitete“, pojasnio je Katić.

Govoreći o Odluci o pristupanju Regulacionom planu „Centar tri“, on je podsjetio da je prošle sedmice sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović dogovorena izgradnja novog dječijeg vrtića, koji će se nalaziti pored vještačkog jezera.

„Zbog toga smo pokrenuli izmjenu regulacionog plana, kako bismo sam projekat vrtića mogli da prilagodimo potrebama“, rekao je Katić, te ponovio da će buduće gradsko jezero biti oaza mira i mjesto gdje će se okupljati stanovnici Istočnog Novog Sarajeva, ali i drugih opština.

Prema njegovim riječima, razmatra se mogućnost i izgradnje podzemne garaže koja ne bi narušila ni zelene površine ni sam izled te rekreacione zone, a obezbijedila bi dodatni broj parking mjesta za sve posjetioce te zone.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare