Pomoć nezaposlenim majkama sa četvoro i više djece

0
Pomoć nezaposlenim majkama sa četvoro i više djece
Ilustracija

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Lokalna uprava iz Istočnog Novog Sarajeva pozvala je nezaposlene majke sa područja ove opštine koje imaju četvoro i više djeca, od kojih je najmanje dvoje maloljetno, da podnesu zahtjev za dodjelu pomoći od 150 KM mjesečno.

Iz opštine navode da je ovo nova komponenta uvrštena u već postojeći Pravilnik o pronatalitetnoj politici, koji je opštinska uprava usvojila u junu 2014. godine s ciljem da se zadrži pozitivna stopa nataliteta.

Pravilnik koji se primjenjuje od 2014. godine do sada je imao samo dvije komponente za dodjelu jednokratne novčane pomoći – sredstva usmjerena za novorođenu djecu, prema kom se za prvorođeno dijete uručuje 100 KM, drugorođeno 200 KM, a 400 KM za treće i više djece.

Druga komponenta odnosi se na sufinansiranje troškova jedne vantjelesne oplodnje, za koju se odobrava 2.000 KM za treći pokušaj.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo podsjećaju da je u prethodne četiri godine odobreno 396 zahtjeva za novorođenu djecu i 15 zahtjeva za vantjelesnu oplodnju, za šta je iz budžeta izdvojeno skoro 100.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments