Pomoć licima sa problemom zavisnosti

0
Pomoć licima sa problemom zavisnosti

VLASENICA – Udruženje „Proslavi oporavak“ iz Sarajeva danas je u Vlasenici predstavilo regionalni projekat „Biram oporavak“, čiji je cilj unapređenje servisa za lice sa problemom zavisnosti o drogama, posebno iz manjih sredina.

Projekat, koji je prezentovan predstavnicima opština Vlasenica, Han Pijesak i Milići, biće realizovan do kraja 2019. godine u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Predsjednik Udruženja Borislav Gojić novinarima je izjavio da se projekat realizuje u partnerstvu sa Svjetskom federacijom protiv droge.

„Cilj je povezivanje svih aktera u okviru ove problematike putem multisektorske saradnje i umrežavanja, da bi lica u procesu oporavka od zavisnosti zajedničkim naporima dobila podršku“, rekao je Gojić.

On ja dodao da droge ima svugdje, ali da ne misli da je to najveći problem u svijetu, pa ni u ovim opštinama.

„Međutim, želimo upozoriti da je taj problem među nama i da pred njim ne smijemo zatvarati oči, nego otvoreno pričati o tome i vidjeti šta treba uraditi da bi pomogli tim ljudima“, rekao je Gojić.

Udruženje je s tim ciljem uspostavilo i besplatnu i anonimnu telefonsku liniju 0800-28000, kao i besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

Gojić ističe da oni koji imaju problem sa zavisnošću, ali i članovi njihovih porodica mogu da se jave na taj broj gdje će dobiti adekvatnu podršku.

On je dodao da su Udruženje formirali oporavljeni zavisnici, koji su uvidjeli da je problem zavisnosti veliki i da nedostaje podrška u njihovoj resocijalizaciji.

Predstavljanju programa u Vlasenici su prisustvovali predstavnici centara za socijalni rad i policije, kao i vlaseničkog Centra za mentalno zdravlje i Srednjoškolskog centra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare