Pomoć helikoptera u slučaju većih snježnih nanosa

0

SOKOLAC – U zabačenim područjima u Republici Srpskoj u slučaju obilnijeg snijega intervenisaće Helikopterski servis predsjednika Republike Srpske, koji će biti na raspolaganju u dostavljanju pomoći u hrani i lijekovima, izjavio je danas direktor Republičke uprave Civilne zaštite /CZ/ Milimir Doder.

Doder je rekao novinarima na Sokocu, nakon susreta sa načelnikom ove opštine Milovanom Bjelicom, da 40 stručnjaka radi na dokumentu o procjeni ugroženosti stanovništva na nivou Republike Srpske, a koji bi Vlada Srpske trebalo da usvoji do kraja ove godine.

On je naveo da će na osnovu ovog dokumenta biti doneseni planovi zaštite i hitnog odgovora, te preventivnog djelovanja, kao i plan mobilizacije stanovništva ukoliko bude potrebno.

Doder je napomenuo da je zadovoljan radom Službe Civilne zaštite na Sokocu, koja na kvalitetan način pristupa poslu.

On je podsjetio da su u ovoj godini održani seminari po regijama na kojima je učestvovalo oko 400 lica iz službi Civilne zaštite, a razgovaralo se o implementaciji novog Zakona o zaštiti i spašavanju u vanrednim situacijama.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je sa Doderom razgovarao o pripremama za održavanje lokalnih puteva u zimskom periodu i kako pomoći ugroženom stanovništvu bolesnim, starim i iznemoglim licima.

Na sastanku je zaključeno da u slučaju većih snježnih nanosa treba odrediti prioritete, jer je područje sokolačke opštine veliko, sela su udaljena, tako da treba pomoć prvo pružiti starim, bolesnim i iznemoglim licima.

Bjelica je dodao da će od Republičke uprave Civilne zaštite biti zatražena pomoć u rušenju starih objekata u Kaljini, kod Sokoca, kao i na raščišćavanju terena.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare