Pomen na spomen-groblju “Mali Zejtinlik”

0

SOKOLAC – Vidovdanski pjesnički susreti na Romaniji počeli su danas pomenom na sokolačkom Vojničkom spomen-groblju “Mali Zejtinlik” na kojem je sahranjeno 956 boraca sa područja Sarajevsko-romanijske regije poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Nakon pomena, koji je služio protojerej-stavrofor Mile Racković, delegacije sokolačke Boračke organizacije i učesnika 20. vidovdanskih pjesničkih susreta položile su cvijeće na centralni krst.

Potom je održan i poetski pomen na kome su svoje stihove govorili akademik Milosav Tešić iz Beograda, Nedeljko Babić iz Milića, Nenad Radenković iz Zvečana, Milanko Borovčanin sa Sokoca, Milica Bakrač iz Nikšića, Zoran Nedeljković iz Požege.

U programu su učestvovali i Miomir Jovanović iz Kosovske Mitrovice, Slobodan Jović iz Lopara i Gordana Milošević iz Vlasenice, Milenko Jevđević iz Banjaluke, Božidar Stanar iz Rogatice i Slavko Đurković sa Sokoca.

Predsjednik Odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić rekao je da pjesnici znaju svako srpsko stradanje, a u teškim vremenima bili su zajedno sa narodom i prenose istinu o srpskoj borbi.

Prema riječima Lalića, treba istrajati na putu istine i dokazivanja da da se sačuva Republika Srpska.

Poetskom pomenu prisustvovali su zamjenik gradonačelnika grada Istočno Sarajevo Dragan Cvijetić, porodice poginulih boraca i drugi građani.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments