Pomen derventskim herojima

0
Pomen derventskim herojima

VLASENICA – U Vlasenici je danas obilježeno 25 godina od pogibije 15 boraca derventske 327. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske, koji su 9. marta poginuli u rejonu Cerske u vlaseničkoj opštini.

Pomen poginulim derventskim borcima služen je u crkvih Svetih apostola Petra i Pavla.

Obilježavanju su prisustvovali članovi porodica poginulih boraca, te predstavnici boračkih organizacija i lokalnih vlasti opština Derventa i Vlasenica.

Šef Odsjeka za boračko-invalidsku zaštitu opštine Derventa Staniša Mikerević rekao je da je ovaj memorijalni skup dokaz da narod Vlasenice i Dervente poštuje žrtve koje su pale za odbranu Republike Srpske i da će tako biti i ubuduće.

„Saradnja između naše dvije opštine je dobra, što ne znači da u narednom periodu neće biti i bolja“, rekao je Mikerević.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević istakao da je nikada neće biti zaboravljena žrtva boraca iz Dervente, koji su došli da pomognu srpski narod u Vlasenici.

Kraljević je naveo da je pokrenuo inicijativu o bratimljenju ove dvije opštine i da se očekuje da ova ideja bude brzo realizovana.

„Namjera nam je da njegujemo i učvrstimo prijateljstvo između ova dva grada, jer nemamo pravo da zaboravimo sve naše borce koji su dali živote za otadžbinu“, rekao je Kraljević.

Sveštenik Dragan Kainović iz Dervente zahvalio je svima koji su organizovali pomen dervenstkim borcima, posebno vlastima u Vlasenici, koje svake godine domaćinski prime i ugoste porodice iz Dervente.

Zori Nović je u Vlasenici poginuo suprug, a na pomen danas je došla sa četvero unučadi. Ona je novinarima ispričala da joj bude lakše kada dođe ovde, te da je lijepo što se svake godine organizuje pomen poginulima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments